ОБУКА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ САРАДЊЕ ЈЛС СА ОРГАНИЗАЦИЈАМА ЦИВИНОГ ДРУШТВА

23-05-2019 06:49 od Moderator

Стална конференција градова и општина (СKГО) у партнерству са Kанцеларијом за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије, организoвала је  дводневну обуку 21. И 22. маја за запослене у јединицама локалне самоуправе (ЈЛС) на тему „Сарадња са организацијама цивилног друштва и финансирање програма од јавног интереса које реализују удружења“. Обуци су присуствовали и представници Општине Крупањ.

Ове обуке се спроводе у оквиру Пројекта „Унапређење доброг управљања на локалном нивоу", који се реализује преко Програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO", а који спроводи Kанцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са СKГО.

Регионалне обуке се реализују као акредитовани програм у оквиру Секторског програма континуираног стручног усавршавања запослених у јединицама локалне самоуправе за 2019. годину.

Циљ ове обуке је оспособљавање полазника за унапређење сарадње ЈЛС са организацијама цивилног друштва (ОЦД), посебно у процесима одлучивања и спровођења јавних услуга и адекватно спровођење поступака финансирања програма од јавног интереса које реализују удружења.

Natrag

Back Top