ПРОСЛАВЉЕН ДАН ОПШТИНЕ КРУПАЊ

20-09-2019 15:00 od Moderator

Дан општине Крупањ обележен је свечаном седницом Скупштине општине у сали библиотеке „Политика“, доделом признања успешним појединцима и онима који су својим радом допринели развоју општине Крупањ, уз пригодан културно- уметнички програм.

Након извођења химне Боже правде, присутнима се обратио председник скупштине општине, господин Драгослав Штефика, који је пожелео добродошлицу свим гостима. У свом обраћању присутене је подсетио да Општина Крупањ обележава 21.септембар као дан ослобођења у Другом светском рату и да поред 75. годишњице од ослобођења, Општина Крупањ ове године обележава још неколико значајних јубилеја, 108.година од оснивања Примирителног суда и 150.година од отварања читаонице.

Између две свечане седнице одржано је 11. редовних седница на којима је донето велики број важних одлука, једна од њих је и Статут скупштине општине-додао је председник скупштине општине, а потом је позвао председника општине Крупањ Ивана Исаиловића, да каже шта је урађено у претходној години.

Обраћајући се присутнима Иван Исаиловић, председник општине Крупањ, истакао је да су посебну пажњу посветили изградњи локалних путева, уређењу водотокова и решавању проблема незапослености. Рекао је да је задовољан оствареним и да је жеља да се кроз јавно-приватно партнерство асфалтира још 80 километара локалних путева и додао да ће један од њих водити ка Манастиру Соко-град. Нагласио је да општина улаже у развој туризма и подсетио да је у току изградња хотела на Столицама, уз помоћ Министарства трговине, туризма и телекомуникација, као и спортског терена са вештачком травом.

Поводом Дана  општине Похвалницу  са златним грбом добили су  Добривоје Милановић-коме је уз похвалницу додељен и златник, затим Удружење пчеларских породица „Соколске планине“ из Крупња, Јавно предузеће „Пут“ Крупањ,Урошу Кандићу-саветнику министра трговине,туризма и телекомуникација Расима Љајића, Предраг Мићић из Београда, ФК „Војводина“ Нови Сад, Николи Васиљевићу, Ђорђу Радиновићу-председник општине Стара Пазова, Александру Марковићу коме је уз похвалницу додељено и 40.000,00 динара, као и Катарини Лазовић,Андреи Алимановић и Његошу Петровићу .

Звање почасни грађанин општине Крупањ, доби је Његово преосвештенство епископ шабачки господин Лаврентије за за допринос развоју и промовисању општине Крупањ у Републици Србији и у свету. То је, како је рекао Исаиловић, тек шести пут да Крупањ додељује ово велико признање.

Владика Лаврентије је, захваљући се, истакао да му је Крупањ у срцу и да му је помисао на њега и Рађевину доносила радост када је био најнерасположенији и бриге би нестале.

- Поносан сам што сам родом из ових крајева. Радујем се овом признању, трудио сам се да служим Богу и свом роду од срца и радићу тако до краја живота. Хвала вам на подршци јер без ње сами ништа не бисмо могли учинити. Будимо поносни на славну прошлост Рађевине, немојмо је изневерити и  трудимо се да наше потомке водимо тим светосавским путем – поручио је епископ шабачки.

Свечана седница Скупштине општине Крупањ завршена је пригодним културно-уметничком програмом који су приредили хор „Света три јерарха“ и музичка  група „Етно-џез оркестар“.

Natrag

Back Top