ПРОГРАМ ПРОМОЦИЈЕ ПРЕДУЗЕТНИШТВА И САМОЗАПОШЉАВАЊА

20-11-2019 07:52 od Moderator

Министарство привредепозива сва заинтересована микро, мала и средња предузећа и предузетнике да се пријаве за учешће у Програму промоције предузетништва и самозапошљавања
Општи циљ Програма јесте подстицај развоја предузетништва кроз обједињену подршку за оснивање нових привредних субјеката. На тај начин би се створили услови за креирање одрживог раста и запошљавања.
Специфични циљеви Програма су:
•Системска промоција микро, малих и средњих предузећа у циљу побољшања могућности самозапошљавања
•Остваривање личних прихода
•Подршка предузетништву жена, младих и социјалног предузетништва

Програм промоције предузетништва и самозапошљавања спроводи Kанцеларија за управљање јавним улагањима (у даљем тексту: Kанцеларија) у сарадњи са Фондом за развој Републике Србије (у даљем тексту: Фонд) и уз стручну подршку KФW-а.
Укупно расположива средства за реализацију овог програма су 300.000.000,00 динара. Од наведених средстава, 250.000.000,00 динара намењено је за спровођење Програма, док је износ од 50.000.000,00 динара намењен за трошкове ангажовања Имплементационог партнера и спровођење програма обуке и менторинга.

Информацију о Програму, као и документацију која је неопходна за учешће у Програму, можете пронаћи на сајту Министарства привреде, линк https://privreda.gov.rs/javni_pozivi/javni-poziv-za-podnosenje-zahteva-za-kredite-obezbedjene-garancijom-fonda-za-razvoj-i-ucestvovanje-u-besplatnoj-obuci-u-skladu-sa-programom-promocije-preduzetnistva-i-samozaposljavanja/ kao i na https://pks.rs/komorske-usluge/start-up.

Natrag

Back Top