"Molekularni biolog iz Krupnja nastavlja doktorat na najprestižnijem univerzitetu sveta Jejlu"

30-06-2013 12:37 od Jelena Milosavljević

 

Vladimir Despić, molekularni biolog iz Krupnja, ovog jula će se preseliti sa svojom laboratorijom na jedan od najprestižnijih univerziteta na svetu - Jejl univerzitet (Yale University) gde će u naredne 2 godine završiti odradu svog doktorata koju je pre manje od 3 godine započeo na poznatom Maks Plank Institutu (Max Planck Institute) u Drezdenu, u Nemačkoj. 

Od Vladimira  je dobijena sledeća izjava koju navodimo:

- ,,Promena je velika, ali sigurno da prija.  Žao mi je što ću porodicu i prijatelje viđati znatno redje". 

-,,Jejl pripada tzv. Ivy League univerzitetima na istočnoj obali SAD-a. Najprestižniji su univerziteti sveta, uključujući tu Harvard i Prinston. Jejl je lociran u Nju Hejvenu (New Haven), gradu srednje veličine u državi Konektikat (Connecticut) i udaljen je 1,5 sati od Njujorka i Bostona.,,

-,,Velika je čast biti na takvom mestu okružen genijalnim ljudima i mnogobrojnim dobitnicima Nobelove nagrade. Pored sjajnog naučnog okruzenja, Nova Engleska je prelep deo Amerike i pruža mnogo, narocito ako volite prirodu. Kada poželite dobar provod zaputite se vozom do Njujorka ili Bostona."

-"Želeo bih da pozdravim i zahvalim se mojim roditeljima, široj porodici i prijateljima koji bezrezervno bodre i podržavaju svaku moju ambiciju. Takodje, neizmerno sam zahvalan profesorki Ljiljani Jevremović koja nas je, nažalost, prerano napustila.Bila je veliki čovek i jedan od najboljih profesora i pedagoga u Krupanjskoj gimnaziji ikada. Za sve što jesam i što ću biti, dugujem velikim delom njoj. "

-10. jula sam već u Nju Hejvenu. "

-,,Ako sve bude kao sto je isplanirano, trebalo bi da dodjem kući u januaru za Bozić."

 

Natrag

Back Top