Посета припадника војске Србије

01-08-2013 09:16 od Jelena Milosavljević

У уторак 30.07.2013 године у посету Општини Крупањ дошли су припадници војске Србије, војна пошта 5002 из Београда. Циљ њихове посете је упознавање са културно историјским споменицима из I светског рата и са историјом битке на Дрини.

Домаћини бригадном генералу Јелесију Радивојевићу и његовим колегама били су Туристичка организација општине Крупањ и Драган Грујић, резервни војни старешина и  велики познавалац чињеница везаних  за битке из првог светског рата одиграних у Западној Србији.

Гости су посетили цркву – спомен костурницу Св.Вазнесења Господњег у центру Крупња. О историји цркве упознао их је свештеник Мијо Васиљевић.

Следећа дестинација коју су припадници војске Србије посетили била је планина Јагодња и Мачков Камен, простор на којем је вођена једна од најдинамичнијих битака српске и аустрогарске војске у Првом светском рату. Наши гости су желели да посете место које је у војној историји забележено као поприште најогорченије и најдинамичније борбе.

О току битке, стратешким местима, преузимањима и губљењу освојеног припаднике војске упознао је Драган Грујић.

Наши гости били су и на видиковцу Перуника одакле су посматрали Дрину и уживали у прелепом погледу.

Због ограниченог времена које предвиђено за посету Крупњу генерал Радивојевић и колеге нису стигли да посете црквени парк „Добри Поток“, нити Белу Цркву. Наши гости су исказали дивљење за лепоту природе нашег краја и најавили нови долазак.

Туристичка организација Општине Крупањ се захвалила на посети нашој општини и позвала госте да дођу поново и да се успостави заједничка сарадња на очувању историјских догађаја у Рађевини.

ТОК

Natrag

Back Top