Крупањ – оаза за спортисте

08-08-2013 08:06 od Jelena Milosavljević

Крупањ је  у врелим летњим данима постао место где спортске екипе врше припреме за предстојећу сезону. Ту су и фудбалери и рукометаши, а долазак су најавили и одбојкаши и кошаркаши. У разговору са тренерима и децом која су на припремама наишли смо само на речи хвале за наш град. Овде се припремају кадети фудбалског клуба ОФК Београд,  „Палилулца“ и „Пролетера“ из Београда, ту је фудбалска школа „Савациум“ из Шабца, рукометаши и рукометашице „Колубаре“ из Лазаревца. Припреме у Крупњу имали су и фудбалери „Војводине“, млађе  категорије, као и фудбалери Петровца на мору.

Фудбалери ОФК Београда, њих 30, смештени су у „Пегаз“ и изузетно су задовољни свиме што Крупањ нуди. И раније су долазили овде,  с обзиром на врућине, клима им овде одговара, пријатно је за рад. Одлучили су се за Крупањ због услова за рад, као и близине Ваљева, Шапца, Лознице и могућности одигравања квалитетних припремних утакмица, а и у самом Крупњу има доста екипа па постоји могућности одигравања утакмица и овде.

Тренер Кнежевић је похвалио и квалитет хране и смештаја у „Пегазу“ и одличну сарадњу са власником и најавио долазак и наредне године.

У другом смештајном објекту „Етно Рађевцу“ смештени су дечаци који тренирају у школи фудбала „Савациум“ из Шапца. Двадесет и три будућа фудбалера заједно са тренером и кординатором школе Зораном Кикановићем од раног јутра крећу са тренинзима. Ова школа већ шест година у летњем периоду долази у Крупањ јер су одлични услови за рад као и храна и смештај. Мирно место идеално за децу. Они долазе у Крупањ по сменама, јер школа има све селекције и једна је од најуспешнијих школа фудбала у Србији. Већ три године учесници су квалитетне пионирске лиге Србије.

У највећем смештајном објекту у Крупњу, хотелу „Гранд“ смештени су рукометаши и рукометашице „Колубаре“ из Лазаревца. Дошло је 54 деце, 30 дечака (годиште 2000/01,и 2003)  и 24 девојчице (годиште 2000/01). Они су у Крупњу седам дана и први пут су овде и деца и тренери Саша и Борис. Одлучили су за припреме у Крупњу због климе, чистог ваздуха, изванредних услова за рад. Мирно место, нема гужве, смештај и храна одлични.

И девојчице и дечаци су прошли камп Београда, а препорука за њихов долазак овде јесте  камп „Растимо“ који је неколико пута организован баш   у Крупњу.

У паузама између тренинга гости се одмарају на базену, где је почела са радом и школа пливања.

Запослени у Туристичкој организацији Општине Крупањ су посетили све госте који су на припремама у Крупњу како би дошли до предлога за унапређење спортског туризма у Крупњу припремама.

Услови за развој спортског туризма у Рађевини су одлични и потребно је само инфрастуктуру подићи на виши ниво.

Туристичка организација Општине Крупањ очекује у наредном периоду још спортских екипа, као и да ће гости који су тренутно у Крупњу доћи и наредне године и у још већем броју.

ТОК

Natrag

Back Top