Ministarstvo zdravlja sprovodi istraživanje zdravlja stanovništva na teritoriji Srbije

10-10-2013 12:00 od Jelena Milosavljević

U periodu  od 4. oktobra do 30. novembra 2013. godine, Ministarstvo zdravlja sprovodi istraživanje zdravlja stanovništva na teritoriji Srbije  u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut”, u okviru projekta “Pružanje unapredjenih usluga na lokalnom nivou “-DILS, koji se finansira iz kredita Svetske banke.
Istraživanje će obuhvatiti oko 6500 domaćinstava, odnosno članove starije od 7 godina. Učešće u istraživanju je dobrovoljno, a razgovor sa članovima domaćinstva , kao i merenje visine, težine i  krvnog pritiska, obaviće profesionalni timovi anketara, uz podršku medicinskih radnika.
U cilju obaveštavanja javnosti o sprovođenju i značaju istraživanja, kao i u cilju zadobijanja njihove saglasnosti i učešća, sprovodi se i informativna kampanja pod sloganom “Zdravo, kako ste?”.
Za uspeh ovog istraživanja čiji  je cilj presek zdravstvenog stanja celokupnog stanovništva, neophodna je podrška medija, putem kojih informacija o istraživanju treba da dođje do svakog gradjanina naše zemlje.
 
 

Natrag

Back Top