МЛАДИ ИЗ ЕВРОПЕ У ПОСЕТИ ОМЛАДИНИ БРШТИЦЕ !

18-10-2013 12:29 od Jelena Milosavljević

У издвојеном одељењу Основне школе „Боривоје Ж. Милојевић“ у Брштици, група од 15-ак младих из 7 земаља Европе који се налазе у Крупњу на седмодневном семинару из области мултимедија, посетила је омладину села Брштица која је иницирала и преко Канцеларије за младе и Омладинског клуба добила кош са конструкијом и терен за баскет. Омладински радници и млади ствараоци из иностранства у склопу својих активности имали су и посету сеоским срединама у нашој општини, па је ово била одлична прилика за упознавање и дружење.
            Уводну реч имала је школска учитељица Гордана Средојевић, која је укратко упознала све присутне о месту окупљања, историји школе, броју деце, начину рада и свему везаном за школу у којој су се млади окупили..

Гостима се обратио и пожелелео добродошлицу Александар Васиљевић, менаџер Омладинског клуба и један од иницијатора и реализатора мини-пројекта, који је представио рад и планове Канцеларије за младе и Омладинског клуба који ће ићи у правцу ширења и креирања активности који ће више укључивати младе из сеоских средина наше општине.

Након дружења и игре на терену за кошарку испред  школе, присутни су се поделили у четири радне групе у којима су се инострни гости у разговору са домаћиним овог скупа упознали са културом, начином живота, циљевима, плановима и проблемима локлне заједнице и упоредили их са својим.  А резултати њихових запажања биће видљиви и презентовани на отвореном мултимедијалном догађају 19. Октобра у великој сали Библиотеке „Политика“ у Крупњу.

                                                                                                Александар Васиљевић
                                                                                              менаџер Омладинског клуба

Natrag

Back Top