Potpisan ugovor za projekat ,,Kids atletics,,

22-10-2013 05:45 od Moderator

U četvrtak 17.10.2013 godine  u kabinetu  predsednika opštine Krupanj Rada Grujića, održan je sastanak povodom potpisivanja ugovora o partnerstvu u realizacijiu projekta ,,Kids atletics,, između lokalne samouprave opštine Krupanj, Atletskog saveza Srbije i Atletskog kluba ,,Junior,, iz Krupnja.Sastanku  su učestvovali  i predstavnik Atletskog saveza Srbije koordinator projekta ,,Kids Atletics,, za Srbiju proslavljeni atletičar Dragutin Topić i predsednik Atletskog kluba ,,JUNIOR,, iz Krupnja Laura Lukić. Predstavnik Atletskog saveza Srbije koordinator projekta ,,Kids Atletics,, Dragutin Topić tim povodom  je uručio atletskom klubu ,,Junior,, iz Krupnja,  paket atletske rekvizite u vrednosti od 250.000 dinara.

     U pitanju je međunarodni projekat pod patronatom Svetske atletske federacije (IAAF) kojim se preko nacionalnih saveza i saradnji sa klubovima i lokalnim samoupravama organizuje i finansira treniranje atletike u školama.

     Dečija atletika je dugoročan projekat koji obuhvata decu uzrasta od I - IV razreda osnovne škole. ASS je zajedno sa Ministarstvo za omladinu i sport donirao opremu koja je potpuno prilagođena ovom uzrastu i pomoću koje će deca zavoleti sport, pre svega atletiku.

    Cilj ovog projekta je da se preko klubova i lokalnih samouprava atletika uvede u škole gde bi obučeni treneri vodili besplatne treninge za mališane od 7 do 12 godina.

 

Natrag

Back Top