Poseta ambasadora Japana opštini Krupanj povodom primopredaje japanske donacije JP "Put" iz Krupnja

10-11-2011 02:48 od Administrator

Vlada Japana je donirala 58.500 evra Javnom preduzeću “Put” iz Krupnja u cilju poboljšanja života ljudi nabavkom cisterne za pijaću vodu.

Svečana primopredaja donacije obavljena je 2.novembra u opštini Krupanj kada je u posetu došao ambasador Japana Nj.E.g. Toshio Tsunozaki. Ambasador je dočekan oko 12 časova ispred zgrade opštine Krupanj uz prisustvo rukovodstva opštine, mnogobrojnih gradjana i učenika. U glavnoj ulici gde je bila parkirana dobijena cisterna za pijacu vodu ambasadoru je predstavljen njen značaj za građane opštine. Nakon kraćih razgovora ambasador je zvanično uručio ključeve od cisterne direktoru JP,,Put” Goranu Nenadoviću.

Posle toga održana je press konferencija za novinare u velikoj Sali SO Krupanj gde su se prisutnima i novinarima obratili:

-Dr.Savo Dorić, predsednik opštine Krupanj koji se zahvalio japanskoj ambasadi, ambasadoru i narodu Japana koji su pomogli opštini Krupanj i građanima. On je iskazao divljenje japanskom narodu, njihovom radu, marljivosti, i sposobnosti da i u teškim vremenima za njih mogu da saradjuju sa narodom Srbije i doniraju nam donacije. Predsednik Savo se zahvalio i prisutnom gostu ispred ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede gospodinu Vladimiru Tanackoviću koji je ispred direkcije za vode dosta toga učinio na poboljšanju snabdevanja vodom u opštini Krupanj kroz učešće u finansiranju radova na vodovodu.,

-Ambasador Japana Nj.E.g. Toshio Tsunozaki je rekao da mu je drago što je po prvi put posetio opštinu Krupanj, a povodom dodele donacije. Čuo je da građani imaju problema sa obezbeđenjem pijaće vode. Nada se da će ova donacija pomoći u poboljšanju snabdevenosti u otdredjenim  okolnostima. Iako je Japan pogodio težak zemljotres, Vlada Japana će i dalje sarađivati sa Republikom Srbijom i dodeljivati sredstva prikupljena od japanskog naroda.

-Prisutnima se obratio i gospodin Vladimir Tanacković koji je izrazio čast da prisustvuje ispred ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede ovom skupu u opštini Krupanj, a povodom posete ambasadora Japana.

-Direktor JP,,Put"Goran Nenadović Cool se takođe zahvalio ambasadi Japana koja je i pored velikog broja zahteva prepoznala značaj i potrebe Opštine Krupanj za cisternom za pijaću vodu koju nije imala. Istakao je da će ona imati poseban značaj za snabdevanje stanovništva pijaćom vodom u letnjem periodu kada su nestašice vode.

Na postavljeno pitanje novinara Radio Krupnja Rada Pavlovića da li građani i opština Krupanj mogu i dalje očekivati ovakve slične donacije od ambasade Japana, ambasador je odgovorio:

-Kako je ovo prva poseta opštini Krupanj i ovom kraju očekuje da će dobiti sada bliže informacije i nagoveštaje kako dalje nastaviti saradnju i nada se da će naći načine da se ona i dalje nastavi.

Nakon održane press konferencije gosti su obišli i boravili u crkvenom etno kompleksu Dobri Potok.

 

Kancelarija za lokalno-ekonomski razvoj

Natrag

Back Top