Kalendar za 2014. godinu- Vodič kroz svet otpadnih voda

27-01-2014 13:35 od Jelena Milosavljević

 

tl_files/portal/vesti/123o.jpgtl_files/portal/vesti/MIN.jpg

GIZ projekat “Upravljanje otpadom i otpadnim vodama-IMPACT“ je izradio  kalendar za 2014. godinu  pod nazivom „Vodič kroz svet otpadnih voda“ u želji da doprinese podizanju svesti građana o značaju zaštite voda i prečišćavanju otpadnih voda. Kalendar na šaljiv način u 12 ilustracija približava problematiku ispuštanja neprečišćenih otpadnih voda u vodotokove i njihov negativan uticaj na zdravlje svih organizama. S druge strane prikazani su mogući sistemi za prečišćavanje otpadnih voda. Kalendar je prikladan kao edukativan material za škole i druge javne institucije.

Cilj IMPACT projekta je podrška izabranim pilot opštinama (Aleksandrovac, Bela Crkva, Krupanj, Kuršumlija i Svilajnac) u oblasti upravljanja otpadom i otpadnim vodama u skladu sa zahtevima Evropske unije kroz uvođenje inovativnih i održivih sistema.

Kalendar je nastao u saradnji sa Ministarstvom energetike, razvoja i zaštite životne sredine i Direkcijom za vode Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Ukoliko želite da imate kalendar „ Vodič kroz svet otpadnih voda“ , možete ga poručiti na mejl: marija.tapuskovic@giz.de. Potrebno je da pošaljete Vaše ime i prezime i adresu.

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ) je organizacija za međunarodnu saradnju koja u ime nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), podržava Srbiju kroz mnogobrojne bilateralne i regionalne projekte. Kao implementaciona organizacija Vlade Savezne Republike Nemačke, GIZ već više od 10 godina predstavlja pouzdanog partnera u pružanju podrške javnom, privatnom i civilnom sektoru u Republici Srbiji. Od 2000. godine, Savezna Republika Nemačka je kroz neposrednu pomoć kao i putem fondova EU izdvojila za Srbiju 1,4 milijarde evra, što predstavlja najveći pojedinačni iznos razvojne pomoći koji je neka država uputila Srbiji.

Natrag

Back Top