БИБЛИОТЕКА ,,ПОЛИТИКА" КРУПАЊ ПОЗИВА ГРАЂАНЕ НА ЗАЈЕДНИЧКО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ НАЦИОНАЛНОГ ДАНА КЊИГЕ И СВЕТСКОГ ДАНА КЊИГЕ И АУТОРСКИХ ПРАВА

20-02-2014 09:33 od Jelena Milosavljević

Поводом Националног дана књиге и Светског дана књиге и ауторских права Библиотека ,,Политика" Крупањ организује разне догађаје кроз прорам манифестације на коју позива грађане да узму учешће.

ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ:

Активности током фебруара 2014. године:

          - Акција прикупљања књига које су суграђани прочитали, не требају им и желе да их поклоне, могу да доносе сваким радним даном од 8 до 19 часова у Библиотеку ,,Политика"

          - Координирана посета предшколаца школској библиотеци.

          - Рад са предшколцима у оквиру креативне радионице "Моја библиотека".

Петак 28. фебруар 2014. године:      

          - Попуст на учлањење нових чланова у библиотеку.

          - Изложба најчитанијих књига у последњих неколико година.

          - Изложба ликовних радова деце вртића "Наша радост" из Крупња.

          - Изложба радова креативне радионице "Моја библиотека".

          - Промоција књиге "Недодирљива" (аутор Милан Пантић).

Прослава поводом Националног дана књиге у петак почиње од 17 часова у велелепном објекту библиотеке ,,Политика" Крупањ.

Добродошли

 

28.фебруар  у Србији  је од прошле године успостављен као Национални дан књиге , а  на иницијативу Народне библиотеке Србије. Иначе то је дан када је 1832.године у Београду основана Народна библиотека Србије, која је међу најзначајнијим и најстаријим установама културе у републици и шире, а  која чува најдрагоценију збирку покретне културне баштине.

Светски дан књиге и ауторских права обележава се 23.априла сваке године. Одлука о обележавању Светског дана књиге и ауторских права донета је на Генералној конференцији УНЕСКО-а одржаној у Паризу 1995. године. Иначе се 23 април обележава као симболичан датум у светској књижевности јер је тога дана 1616.године умро Мигел де Сервантес чувени шпански писац, а родио се Вилијам Шекспир те се сама замисао заснива на каталонском обичају давања књига и ружа на дан Светог Јурја.

Natrag

Back Top