ДАНИ МЕЂАША 2014

30-06-2014 06:18 od Moderator

У суботу 28. и недељу 29. jунa одржана је пета по реду манифестација „ Дани Међаша 2014“.Организатори манифестације су Туристичка организација Општине Крупањ, МЗ Кржава, Канцеларија за младе Крупањ и Бибилотека „Политика“ Крупањ, а покровитељ манифестације је Општина Крупањ.

Ове године у оквиру манифестације организован је и турнир у малом фудбалу који је био хуманитарног карактера. Победници турнира су Клуб малог фудбала из Ивањице.

Манифестација је настављена у недељу такмичењем у кошењу ручном косом, народном вишебоју ( скок у даљ, бацање камена с рамена,надвлачање конoпца) и кувању пасуља.

Победник у кошењу ручном косом је Митар Дивљаковић из Кржаве.док су друго и треће место освојили Петровић Слободан и Ђуричић Дарко.

Народни вишебој привлачи све већу пажњу и учесника и публике. У дисциплини скок у даљ учествовало је 8 такмичара. Победник је Никола Богојевић члан пионирске рукометне репрезентације Србије (2,66 м), друго место је заузео Дејан Павловић, а треће место је припало Богдану Вукојчићу јеш једном репрезентативцу.

У дисциплини бацање камена с рамена пријавило се 24 такмичара. У овој дисциплини прво место заузео је Петровић Ненад ( 6,27 м), Стефан Рувидић је други, а треће место припало је Мићић Александру.

За надвлачење конопца пријавило се 6 екипа. Победници су екипа Савићи из Брштице који су у финалу били бољи од екипе Кркана из Крупња.

Најукуснији пасуљ скувала је екипа „Битанге и Принцезе“ из Крупња.

Организатори су угостили  и припаднике војске Србије који раде на санацији штете од поплава и клизишта у општини Крупањ.

У културно уметничком програму наступали су КУД „ Мића Тадић“ из Крупња и КУД из Мионице.

Организатори се захваљују Полицијској станици Крупањ, Јавном предузећу „Пут“ Крупањ, аутопревознику „Гајић 95“ из Крупња,“Електроподрињу“ пословници Крупањ, Д.О.О „Слобода“,Етно-селу „Мачков камен“, КТВ „Зељић“ и Радио Крупњу као и осталим пријатељима који су допринели одржавању манифестације.

 

ТОК

Natrag

Back Top