POMOĆ NAKON POPLAVA - GIZ POKLONIO KOMUNALNU OPREMU OPŠTINI KRUPANJ

15-09-2014 15:35 od Moderator

tl_files/portal/vesti/123o.jpg

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ poklonila je opštini Krupanj neophodnu opremu u vrednosti od 15.000 evra za ponovno uspostavljanje sistema sakupljanja otpada i kanalizacije. Majske poplave su uništile u ovoj opštini veći deo kontejnera i izazvale kvarove ili potpuni kolaps u sistemu vodosnabdevanja i kanalizacije.

Na osnovu analize potreba opštine, a u sardnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije, opštiina Krupanj je dobila 20 metalnih kontejnera za sakupljanje otpada. Budući da je u opštini Krupanj nastradao veći deo kanalizacione mreže, analizom stanja je utvrđeno da su ovoj opštini pored metalnih kontejnera, najpotrebnije cevi, šahtovi i rešetke za uličnu kanalizaciju( dobijeno je: 1800m kanalizaicionih cevi,30 šahtova i 15 rešetki za kišnu kanalizaciju).

Komunalno preduzeće 1. maj iz Krupnja postaviće nove metalne kontejnere u gradskoj zoni, kako bi se normalizovalo stanje u sakupljanju i transportu otpada. U avgustu i septembru radnicima komunalnog preduzeća predstoje radovi na postavljanju kanalizacionih cevi i druge opreme.

U saradnji sa Ministarstvom za poljoprivredu i zaštitu životne sredine GIZ skoro 2 godine pomaže opštinama da uspostave održivi sistem upravljanja otpadom i otpadnim vodama. Osnovni cilj ove podrške opštinama se sastoji u uspostavljanju cirkularne ekonomije putem reciklaže i  prečišćavanja otpadnih voda.

S.M.


Natrag

Back Top