Електронско издавање дозвола за кретање за време забране кретања за особе које пружају услуге социјалне помоћи

14-04-2020 09:06 od Moderator

Влада Републике Србије је на  порталу еУправа покренула нову електронску услугу за издавање дозвола за кретање током забране кретања за оне који пружају услугу социјалне помоћи другим особама.

Услуга се налази на адреси https://euprava.gov.rs/usluge/5616

Захтев подносе грађани који којима је потребна дозвола за кретање, јер воде бригу о корисницима услуга (помоћ у кући, персонални асистент и остало).

Грађани на порталу еУправа попуњавају одређене податке који се онда прослеђују по општинама и градовима и по процедури које је расписало Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у сарадњи са Министарством унутрашњих послова,  добијају електронске дозволе које им се прослеђују путем електронске поште (имејла).

Дозволе ће се издавати у најкраћем року, а како би се контролисали да ли локалне самоуправе ову услугу грађанима пружају како ваља, успостављен је и контакт центар са бројем телефона 011/7350556,  на који грађани могу да се јаве  и да сигнализирају уколико локалне самоуправе то не раде у прописаном року.

Ове дозволе се издају без временског ограничења с тим што локалне самоуправе задржавају право да их повуку уколико установе да је дошло до злоупотребе.

За коришћење ове услуге није неопхдно креирати кориснички налог на порталу еУправа

Natrag

Back Top