Potpisivanje Memoranduma o međuopštinskom partnerstvu opština Mali Zvornik, Ljubovija,Krupanj, Osečina i grada Loznice na pripremi projekta“Istražite blago Podrinja“

29-09-2011 03:25 od Administrator

U Loznici 29.09.2011. godine održano je  svečano potpisivanje Memoranduma o međuopštinskom  partnerstvu opština Mali Zvornik, Ljubovija,Krupanj, Osečina i grada Loznice na pripremi  projekta“Istražite blago Podrinja“ čime   će se sagledati postojeće stanje u oblasti turizma i predvideti sprovođenje aktivnosti na ostavrenju opšteg cilja –unapređenje turizma u regiji Podrinje.

Planirane aktivnosti projektom mogu značajno doprineti promociji turističkih potencijala , razvoju turističke infrastrukture , razvoju ljudskih  resursa, međusobnom povezivanju partnerskih opština  na razvoju turizma i prepoznatljivosti regije Podrinje .

Podršku međuopštinskom partnerstvu pruža donatorski program EU RSEDP2 koji je nakon konkurisanja sa međuopštinskim projektima izabrao 6 partnerstva sa kojima će raditi do maja 2012.godine.

Dodatna vrednost saradnje na pripremi projekta“Istražite blago Podrinja“ je razvijanje međuopštinskog partnerstva  na pripremi i realizaciji  drugih regionalnih razvojnih projekta u budućnosti.

Memorandum o razumevanju i saradnji na pripremi projekta“Istražite blago Podrinja „ u ime opština partnera potpisali su :

Opština  Mali Zvornik-Miodrag Lazić-Predsednik opštine Mali Zvornik

Opština Krupanj-Saša Bogdanović-Zamenik predsednika opštine Krupanj

Opština Osečina-Nenad Stevanović-Predsednik opštine Osečina

Grad Loznica-Milojka Smiljanić- Načelnica Gradske uprave

Opština Ljubovija-Miroslav Nenadović-Zamenik predsednika opštine Ljubovija

Natrag

Back Top