PREDSTAVLJEN IZVEŠTAJ O ANALIZI ODRŽIVOG UPRAVLJANJA OTPADOM I OTPADNIM VODAMA

11-12-2015 12:25 od Moderator

U četvrtak, 10.decembra,održan je sastanak sa predstavnicima GIZ IMPACT projekta gde je predstavljen Izveštaj o analizi opcija održivog upravljanja otpadom i otpadnim vodama u opštini Krupanj.

            Cilj sastanka je bio da se prvashodno stvori što jasnija slika o tome kako će se nastaviti dalja saradnja između Opštine i projekta GIZ IMPACT,kao i koji su to sledeći koraci potebni za  unapređenje sistema za upravljanje otpadom u Krupnju.

Sastanku su prisustvovali gospođa Snežana Lekić Rašović,gospođa Olivera Antić i gospodin Steffen Blume kao predstavnici GIZ IMPACT projekta,predstavnik Tehničkog fakulteta u Novom Sadu, doc.dr Nemanja Stanisavljević,predstavnik Beogradske Bankarske Akademije prof. Zvonko Brnjas i predstavnici lokalne samouprave i JKP  „1.Maj“ Krupanj.

Pozdravnim govorom sastanak je otvorio predsednik opštine Krupanj,gospodin Rade Grujić.

Ceo projekat polazi od tri osnovna cilja,kao što su zaštita ljudskog zdravlja i životne sredine,očuvanje resursa i održivo upravljanje otpadom.Shodno tome,predstavljamo moguća rešenja za upravljanje otpadom,a na opštini je da se odluči koje je za nju najbolje rešenje-izjavio je doc.dr Nemanja Stanisavljević,koji je ujedno predstavio tehničku stranu projekta upravljanja otpadom.

Finansijski aspekt projekta i ekonomsku analizu predstavio je prof.Zvonko Brnjac,gde je za svako moguće rešenje za upravljanje otpadom pokazao tu ekonomsku računicu i shodno tome stvorio još jasniju sliku o tome šta bi to za opštinu Krupanj bilo najbolje moguće rešenje.

Potom su usledili dalji dogovori između opštinskog i GIZ IMPACT tima,o tome šta je sve moguće uraditi u sledećem periodu,koji su to dalji koraci,gde bi najviše bila potrebna podrška našoj opštini od strane GIZ IMPACT projekta, čime je ujedno i završen ječerašnji sastanak.

S.M.

Natrag

Back Top