Уређују се речна корита и граде мостови

23-12-2015 07:47 od Moderator

Изводе се радови и на изградњи мостова који су уништени и оштећени у поплавама, а уз помоћ Канцеларије за помоћ и обнову поплављених подручја која уз подршку донатора до октобра 2016 године финансира радове на изградњи укупно шест мостова у Крупњу и изградњу габионске конструкције у Кржави .

Почели су радови на изградњи моста на реци Ликодри-засеок Радишићи, које изводи изабрани најповољнији извођач радова ,,Bauwesen" из Лазаревца, за уговорену вредност од 20.836.000 динара са ПДВ-ом.

При крају је спровођење поступка јавне набавке за избор извођача радова за изградњу још два моста и то моста преко реке Богоштице на путу Л6 Крупањ-Томањ и моста преко реке Ликодре у улици 26.Септембар у Крупњу. Ове радове у износу око 35.000.000 динара финансира Амбасада Кувајта која је изабрала општину Крупањ. Представаници Кувајта су 16 децембра посетили општину Крупањ и присуствовали отварању тендерске документације за изградњу ова два моста и том приликом и обишли један од уништених мостова на реци Ликодри.

У току је и тендерска процедура за избор извођача радова за изградњу габионске конструкције у Кржави - засеок Троска, чија је процењена вредност радова око 51 милион динара. Почетком наредне године очекује се спровођење процедуре за уговарање изградње још три моста за које је припремљена пројектно-техничка документација и налази се на ревизији у Канцеларији за помоћ и обнову поплављених подручја.

Завршени су истражни радови и у току је је израда пројектно-техничке документације за санацију јаловишта на ,,Столицама", који се спроводе такође преко Канцеларији за помоћ и обнову.

            Донатор УНДП – ће директно финансирати изградњу моста за засеок Стојковићи-Липеновић на Ликодри и санацију клизишта код школе у Ликодри и у току је поступак избора извођача радова.

Иако је грађевинска сезона на измаку, у Крупњу увелико теку радови на уређењу речних корита. Лепи сунчани децембарски дани користе се за извођење радова. Радове изводе ,,Ерозија" из Ваљева и ,,Југокоп"-Подриње из Шапца. Ради се на регулацији реке Чађавице у насељу Мала у центру Крупња и дела реке Богоштице до њеног ушћа. У току су радови на обалоутврдама у Красави у засеоцима Петровићи, Мијићи и Јовановићи, као и Брезовачком правцу. Послове финансира италијанска Влада, а део новца обезбедила је Канцеларија за обнову и развој. Радиће се докле год то временске прилике буду дозволиле. Очекујем да обалоутврде буду завршене на пролеће- каже Раде Грујић, председник општине Крупањ.

 

Natrag

Back Top