МОДЕРНА УПРАВА-ОПШТИНА КРУПАЊ

25-10-2019 08:15 od Moderator

Општина Kрупањ ће преко програма Swiss PRO од Владе Швајцарске добити 8.138,00 евра и уложиће додатних 2.607,00 евра за унапређење електронске управе и услуга.

Kрупањ је једна од 35 локалних самоуправа у Србији, које ће преко програма Swiss PRO од Владе Швајцарске добити укупно 260.000 евра за унапређење капацитета за електронску управу и пружања електронских услуга грађанима и привреди.

Овдашња општинска управа новац је добила за реализацију пројекта “Модерна управа-Општина Kрупањ”. Циљ пројекта је унапређење поступања по основу еЗУП-а и увођење нових еУслуга што ће довести до боље транспарентности и ефикасности општинске управе и већег задовољства грађана пруженим услугама.
За реализацију овог пројекта биће утрошено укупно 10.745,00 евра. Од тога, Влада Швајцарске ће Kрупњу дати 7.138 евра, а остатка, односно 2.607 евра, обезбедиће општина.

“Влада Швајцарске и Влада Србије, кроз програм Swiss PRO настоје да пруже подршку локалним самоуправама у циљу повећања одговорности, транспарентности и ефикасности у обезбеђивању бољег приступа услугама и правима свих грађана. У сарадњи са релевантним националним институцијама, наставићемо да подржавамо реализацију пројеката којима се развијају еУправа и еУслуге, а кључно је да градови и општине имају суштинско власништво над процесима које заједно спроводимо, како би остварени резултати били и дугорочно одрживи“, изјавила је национална менаџерка програма Swiss PRO, Ана Недељковић Беља.

Подршку за унапређење еУправе и/или еУслуга, поред Kрупња, добиће: Александровац, Бабушница, Бела Паланка, Бојник, Бор, Чачак, Ћуприја, Димитровград, Голубац, Ивањица, Јагодина, Kосјерић, Kраљево, Kрагујевац, Лозница, Мали Зворник, Медвеђа, Нова Варош, Нови Пазар, Осечина, Рача, Ражањ, Рековац, Шабац, Смедеревска Паланка, Сокобања, Сурдулица, Свилајнац, Тутин, Владимирци, Власотинце, Врњачка Бања, Жагубица и Зајечар.


Natrag

Back Top