Лазарева субота на Столицама

26-04-2016 06:10 od Moderator

Манифестација „Лазаревдан на Столицама 2016“, одржана је 22. и 23. априла ове године, по осамнаести пут, на три различите локације у општини Крупањ. Организатори манифестације су Туристичка организација општине Крупањ, Библиотека „ Политика“ и Месна заједница Брштица а уз велику помоћ Славка Живановића и бројних пријатеља манифестације. Покровитељ манифестације као и претходних година била је општина Крупањ. Прво је у петак, сапочетком од 20.00 часова одржан пригодан културно-уметнички програм на платоу испред цркве. 
У програму су учествовали чланови КУД „Мића Тадић“, различитог узраста, као и трубачки оркестар „Бојана Кривокуће“ из Ариља. Суботње дружење започело је окупљањем код етно куће Цветиновић у Бањевцу, а затим је одржан дефиле свих учесника у главној улици и пешачкој зони. У овогодишњем дефилеу учествовао је рекордан број учесника и културноуметничких друштава.
А учествовали су фолклораши из Љига, Коцељеве, Владимираца, Салаша Црнобарског, Завлаке, Беле Цркве, Бадање, Липничког Шора и домаћина из Крупња. После сликања и шетње учесници су се заједно са многобројним посетиоцима преместили на простор Музејског комплекса на Столицима. Поред игара из разних крајева Србије , одржана су и такмичења у рецитовању. Прво место заузела је Милица Костадиновић, друго Марија Станисављевић, а трећа Сара Маринковић. У такмичењу певача најбоља је била Владана Миљевић, а затим на другом месту дует Јелена Лукић и Марија Поповић, док су треће биле Милица Матић и Ирена Скорић. Као и сваке године на крају програма одржава се и такмичење у игрању кола за дукат. Победници су Нешић Милица из Беле Цркве и Марко Марковић из Бањевца. Сви такмичари као и учесници добили су пригодне награде.

ТОК

Natrag

Back Top