Sastanak Staba za vanredne situacije u Krupnju

10-02-2012 09:36 od Administrator

У Крупњу, 10. фебруара 2012. године одржан је састанак Штаба за ванредну ситуацију заједно са представницима свих месних заједница и медија општине Крупањ. Тема овог састанка јесте сумирање свега онога што је урађено у периоду од када је проглашена ванредна ситуација у овој општини, као и договор око даљег рада и поступања.

Могу истаћи да смо уз велике напоре успели да рашчистимо све регионалне и локалне путеве, тако да су они сад проходни за возила, уз коришћење зимске опреме. Уз почетне велике проблеме са снадбевањем струјом и водом, брзом реакцијом, смо успели да отклонимо кварове и омогућимо редовно снадбевање становништва струјом и водом. Постоје повећани захтеви за социјалном помоћу најугроженијег дела становништва, а највише се односе на набавку огрева - истакао је комадант Штаба, господин Саша Богдановић. Он је овом приликом и обавестио све да је стигла наредба о штедњи електричне енергије, због велике потрошње струје у целој Србији. У складу са планом штедње електричне енергије прво ће бити искључена јавна расвета, а да је задња мера искључивање струје домаћинствима и да ће се трудити да до тога  не дође.

Представници  месних заједница су задовољни са свим што је до сада учињено као и на сарадњу са Штабом за ванредну ситуацију.

Ванредна ситуација још траје у Општини Крупањ, као и у целој Србији. Дражава је за ову Општину дала 40 тона нафте, пет тона бензина и пет милиона динара за санирање штете. Још увек треба да будемо у приправности из два разлога,а то је опасност од нових падавина, као и опасност од каснијих поплава због наглог отапања снега.  - истакао је начелник Штаба за ванредну ситуацију, господин Павле Живановић.

Црвени крст Србије обезбедио је и помоћ најугроженијима ове општине у храни и хигијени

С.М.

Natrag

Back Top