Krupanj zavejan

27-01-2012 09:40 od Administrator

Krupanj zavejan

У Крупњу, 27.јануара проглашено је ванредно стање. Наноси снега и преко три метра. Ситуација додатно отежана нестанком струје и воде.Због велике количине снега, екипе онемогућене да брзо реше кварове. Уз велике напоре извршена евакуација становника којима је била неопходна здравствена помоћ.

У свих 23 сеоских месних заједница на територији општине Крупањ, а посебно у месној заједници Планина ситуација је изузетно тешка, где  наноси снега износе преко три метра. Ситуација је додатно искомпликована и нестаноком струје и воде, и немогућношћу да се дође до  одређених места да би се отклонили кварови.

Oпштина је спремно дочекала падавине, али оволика количина снега се не памти у овом крају. To је проузроковало бројне проблеме. Формиран је Штаб за ванредне ситуације који се свакодневно састаје и разматра тренутну ситуацију. Максимално су и ангажоване све снаге. Од Полициске и Ватрогасне станице, преко јавног предузећа „Пут“ који је задужен за свакодневно одржавање и чишћење путева општине Крупањ, до  приватна предузећа која поседују тешку механизацију за рашчишћавање снега – рекао је овом приликом заменик председника општине Крупањ, господин Саша Богдановић, и искористио прилику да замоли грађане са угрожених подручија за разумевање,  и да траже помоћ само уколико је она неопходна, односно ако не постоји могућност да се сами организују и очисте снег.

Требало би напоменути и да, уз надљуске напоре извршена је и евакуација одређеног броја становништва којима је била неопходна здравствена помоћ. До којих није могла да стигне механизација за рашчишћавање снега, па су полициске и ватрогасне снаге, до њих долазили и пешке. Извршена је и евакуација једне труднице из села Дворска. Велику помоћ пружила је и Служба за помоћ и негу у кући при општини Крупањ, која је до тешко приступачних локација долазила пешке и помагала нашим најстаријим  суграђанима.

Ово је незапамћено.

Оволики снег да падне, да нас овако завеје, најчешћи су коментари ових дана грађана ове Општине.

С.М.

Natrag

Back Top