DRUGA RAĐEVSKA FIĆIJADA

09-04-2012 12:45 od Jelena Milosavljević

U Krupnju, 07.aprila 2012. godine, u organizaciji auto-sportskog kluba „ Sindrom “ iz Šljivove, održana je druga po redu manifestacija „Rađevska fićijada“ .

    Na ovoj manifestaciji bilo je dvadeset Fića ili Zastava 750 i 850, kao i jedan oldtajmer Zastava 101. Bilo je učesnika iz Slovenije i BIH, kao i učesnika iz naše zemlje, uglavnom iz Šapca, Užica, Kragujevca, Novog Sada...

    Skup je bio u centru Krupnja, odakle se išlo do etno kuće Cvetinović, potom je na krupanjskom šetalštu održana izložba Fića.

Posle izložbe se išlo do istorijskog kompleksa na  Stolicama, gde su deljenje i nagrade za učesnike druge „Rađevske Fićijade“.

    U planu je bilo da ova manifestacija traje dva dana i da se jos poseti i spomen kosturnica na Mačkovom kamenu, međutim zbog vremenskih prilika se od toga odustalo.

-   Ovo je već druga uzastopna Fićijada, i veoma sam zadovoljan kako je sve proteklo, s obzirom da vremenski uslovi nisu bili baš najpogodniji. Prosle godine je bilo jedanaest automobila marke Fića, a ove godine broj je gotovo udvostučen, a u planu nam je da se

broj učesnika, kao i kvalitet ove manifestacije, naredne godine poveća.Takođe bih istako, da dosta učesnika nije došlo zbog lošeg puta, sa kojim opština Krupanj ima velikih problema.U ove automobile se dosta ulaže, pa ovakvi putevi nisu najpogodniji za ove automobile. Nadam se da će do sledeće godine stanje puteva u ovoj opštini biti mnogo bolje – izjavio je predsednik auto-sportskog kluba „ Sindrom“ , Miloš Savić.    

                                                                                                                                             S.M.

Natrag

Back Top